Miksi hyvä domain saattaa olla ratkaiseva tekijä yrityksesi menestyksessä?

Omaa yritystä perustaessa mielen päällä on miljoona asiaa: verot, korot, inventaario, palvelut, työntekijät, palkat, asiakkaat, markkinointi, nettisivut, logo, hinnat, kate… Lista jatkuu loputtomiin, ja tämä saattaa olla erittäin stressaavaa. Yrittäjän työt eivät todellakaan jää työpaikalle työpäivän päätteeksi, vaan seuraavat mukana kaikkialle tiukasti kuin synti, aina mielen päällä. Toisinaan on myös niin, että yrittäjä tekee työtään kotoa käsin, ja tuolloin hän kirjaimellisesti asuu työpaikallaan 24/7.

Öissä töissä… Mutta mitä on hosting?

Kun mielen päällä pyörii jatkuvasti miljoona asiaa, voi olla vaikea keskittyä kunnolla ja sataprosenttisesti yhtään mihinkään. Siksi, vaikka kyseessä olisikin vain yhden hengen mikroyritys, kannattaa harkita joidenkin asioiden ulkoistamista ammattilaisille. Tällöin ne tulevat varmasti hoidettua ammattitaidolla ja kunnolla, eivätkä jää hätiköimällä puolitiehen. Tätä ratkaisua kannattaa harkita varsinkin niillä alueilla, joissa ei itse ole niin haka. Esimerkiksi hostingpalvelua ostaessa ja domainia hankkiessa monen yrittäjän sormi menee suuhun, varsinkin jos tämä ei ole yhtään omaa alaa. Usein saattaakin käydä niin, että valitaan tällaiset palvelut mututuntumalla tai hinnan perusteella sen sijaan, että keskityttäisiin oikeasti arvioimaan niiden ominaisuuksia tai soveltuvuutta oman yrityksen tarpeisiin. On fakta, että tämä saattaa olla hyvinkin vaikea tehtävä sellaiselle, joka ei oikeastaan tiedä, mitä ollaan etsimässä. Tämän takia on olemassa eri alojen ammattilaisia. Keskity sinä siis itse siihen, missä juuri sinä olet haka, eli yrityksesi pyörittämiseen ja anna muiden alojen ammattilaisten hoitaa ne asiat, joissa he ovat hyviä.

Miksi hyvä domain on yrityksen elinehto?

Mietitäänpä vaikkapa elektroniikkaa myyviä liikkeitä. Mieti, mikä niistä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen. Jos sinulla olisi nyt tarve ostaa jokin tuote tästä myymälästä, millä nimellä lähtisit sitä hakemaan? Jep, myymälän nimellä tietty. Hyvä domain auttaa asiakkaat löytämään luoksesi. Lisäksi se antaa luotettavan ja ammattimaisen vaikutelman, sillä www.sivupalvelu.com/minunsivustoni ei todellakaan saa asiakasta vakuuttuneeksi siitä, että kyseessä on luotettava sivusto, jonne kannattaa jättää luottotietonsa. Loppujen lopuksi domainin hinta on melko edullinen, ja itselleen sopivan domainin saa taustatyötä tekemällä itselleen varmasti.